Mijn weekend

Mijn weekend

Het zonlicht dat door het raam kwam, maakte me wakker. Ik rekte me niet gehaast en lui uit. Het weekend begon, dus ik kon eindelijk uitslapen. Zoals gewoonlijk, begon ik de dag met koffie en een gezond ontbijt.

Omdat het mooi weer was, besloot ik deze dag buiten door te brengen. Ik fiets graag en breng graag de tijd actief door. Deze keer koos ik voor een uitstapje naar de zee. Ik vroeg me even af waar ik het beste heen kon gaan? Misschien naar Scheveningen, Monster of naar Kijkduin.

Ik woon in Den Haag , dus deze drie mogelijkheden kwamen in me op. Ik koos de weg naar Kijkduin omdat ik dit de leukste vind. Eerst reed ik door de stad en daarna door een mooie lange laan met bomen.

In dit jaargetij verrijkt de natuur ons met miljoenen kleuren. De bomen zijn meestal bedekt met witte en roze bloemen. De gele forsythia struiken, de roze en de rode camelia’s bloeien in de tuinen.

Er bloeien ook overal veel mooie bloemen in verschillende kleuren en langs de wegen groeien veldbloemen.

 Aan de linkerkant van de weg, in het bos, ligt een recreatie gebied. Ik reed op mijn fiets omringt door de natuur en genoot van de schoonheid. De fietsrit duurde niet lang, het  was slechts zes kilometer.


Toen ik in Kijkduin aankwam, maakte ik een strandwandeling. Ik liep lang en ontspannen langs de kust en de golven sloegen het strand op. De zee ruiste en was zoals gewoonlijk bijzonder mooi. Ik verzamelde schelpen die door de zee aangespoeld waren.

De meeuwen zweefden schreeuwend boven het strand en de watersporters dreven op de golven. De gezinnen met kinderen en honden wandelden over het strand.

Hoewel ik hier al zo vaak ben geweest , kom ik hier altijd met veel plezier terug. Na de lange wandeling langs de kust stapte ik weer op de fiets. Ik kwam aangenaam ontspannen thuis.

Het was een hele geslaagde dag.

Barbara Jablonska, blogschrijver bij SVET

Barbara leert de Nederlandse taal en heeft veel inspiraties voor korte teksten.